PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Geloofsverdieping 18 februari 2018 Geloofsverdieping 18 februari 2018

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op 18 februari en 18 maart na de koffie, in de Rank. Deze bijeenkomsten zullen voornamelijk in het teken staan van belijdenis en doop. Mooi om dat zo samen voor te kunnen bereiden.  In het maartnummer van Informatie zullen we aan de gemeente bekend maken wie er belijdenis doet en wie er gedoopt zullen worden op 22 april 2018.  Wij zien nu al uit naar een mooie viering met de gemeente en naar blijde feesten bij de mensen thuis. Voor hen die bij ons aan willen sluiten, betekent dit een mooie kennismaking met de betekenis van doop en belijdenis. Van harte welkom.
 
Germa Rietberg 

 
Stoeien met teksten Stoeien met teksten

Afgelopen maand bleek de belangstelling om te 'Stoeien met de teksten' zo klein, dat ik nu een oproep doe om, als je belangstelling hebt daaraan mee te doen, contact met mij op te nemen.  'Stoeien met de teksten' doe ik toch wel, ik doe dat ook graag met wie daar ook zin in heeft. Maar om met al die boeken naar de kerk te komen, als er niemand is, dat doe ik liever niet. Dus laat het me even weten!  
 
Germa Rietberg.

 
Geloofsverdieping 21 januari 2018 Geloofsverdieping 21 januari 2018

Op 21 januari, rond half twaalf, is er weer gelegenheid om aan te schuiven in De Rank. Daar kun je terecht met al je vragen en opmerkingen over jou of het geloof. Daar doen we ons best om elkaar te helpen ons denken over geloof te verhelderen. Daar help je elkaar voort in het verstaan en begrijpen van het geloof en van elkaar. Daar bespreken we met elkaar wat het zeggen wil een gelovig mens te zijn in deze wereld. Deze bijeenkomsten helpen je wellicht ook bij de vraag of jij belijdenis wilt doen of je wilt laten dopen. Weet je welkom.  
 
Germa Rietberg

 
Stoeien met teksten december 2017 Stoeien met teksten december 2017

Ik ben op donderdag 14 december om 9.30 uur weer voor in de Rank om, met wie er ook maar is, te 'Stoeien met de teksten'. Dat kan met 5, 10 of 15 mensen zijn, dat maakt mij niet uit. Ik bereid me daar voor op één van de komende diensten. Dat doe ik graag samen met jullie. Samen de tekst lezen, kijken wat de verschillende Nederlandse vertalingen daarmee doen. Wat weten we van de tijd waarin en de mensen waarvoor dit geschreven is? Wat betekent deze tekst voor ons, wat zegt die over ons leven en over onze tijd? Er is ruimte voor alles wat zo, door het samen lezen en gedachten delen ter sprake komt. Zo samen proeven we wat het betekent kerk te zijn anno 2017-2018. Weet je van harte welkom. Schuif gewoon een keer aan om te kijken of dit wat voor je is. Koffie en thee staan klaar. Tot 14 december, 9.30 uur in De Rank.
Germa Rietberg 
 

 
Geloofsverdieping december 2017 Geloofsverdieping december 2017

In Informatie van november heb ik een uitgebreide uitnodiging geschreven voor jullie allemaal. Actieve kerkjongeren, regelmatig of er zo nu en dan iets van meepikken, wel lid maar niet of nauwelijks ergens aan deelnemen, geen lid, maar wel geïnteresseerd, nooit iets met geloof gehad maar wel met gelovigen te maken en (kritische) vragen in overvloed........?  Weet je allemaal welkom met je eigen overtuiging, met je eigen vragen, met je eigen geloof, je twijfel en ongeloof. Help jezelf en elkaar om in dit leven bewust een weg te vinden die jouw leven diepgang geeft en zinvol maakt. De bijeenkomsten zijn steeds op zondag. Van januari tot maart: 11.30 uur (wintertijd) en van april tot juni: 11.00 uur (zomertijd). De data: 21 januari, 18 februari, 18 maart, 22 april en 3 juni 2018.
Tot dan. Germa Rietberg 
 

 
Kliederkerk.

Kliederkerk.

Kliederkerk
Kliederkerk is een nieuw initiatief wat is ontstaan vanuit het verlangen naar  nieuwe  vormen  van  kerk-zijn  waar  gezinnen  op  creatieve  wijze ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen.
Het bijzondere is dat het een programma is voor kinderen samen met hun  ouders,  grootouders  en  anderen  die  het  leuk  lijkt  om  mee  te maken. Het gaat om bijeenkomsten die een aantal keren per jaar op zondagmiddag zullen worden georganiseerd.
Kernwoorden zijn: samen vieren, samen ontdekken en samen eten. De  Protestantse  Kerk  Nederland  stimuleert  gemeentes  om  te
onderzoeken  of  het  concept  Kliederkerk  toepasbaar  is  in  je  eigen gemeente en wij vinden het absoluut de moeite waard om dat te doen.
Een  Kliederkerk-viering  begint  met  een  ontvangst  waarbij  de  namen van  de  kinderen  op  symbolische  manier  gekoppeld  worden  aan  het thema van de viering. Daarna kunnen de kinderen kliederen of kleuren naar  aanleiding  van  het  thema  dat  in  die  dienst  centraal  staat.  De Kliederkerkdienst heeft een vaste liturgie, met een kinderaanvangslied, een gebedje, een verhaal, een lied  en een zegen. Alles is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Zo maken de kinderen op hun eigen  manier  kennis  met  de  liturgie  en  wordt  het  voor  ouders, grootouders, belangstellenden en kinderen een ervaring om dit  mee te maken.
Op  de  startzondag  van  20  september  willen  we  dan  een  keer 'proefdraaien' om te ontdekken of deze vorm van kerk -zijn bij ons past.

Meer weten? Neem gerust contact op met één van ondergetekenden.
Germa Rietberg, predikant
Frans en Tineke van Ooijen, jeugdouderlingen

 
Bijbelstudie. "STOEIEN MET DE TEKSTEN"

Bijbelstudie. "STOEIEN MET DE TEKSTEN"

Met elkaar duiken we de diepte in van een van de boeken uit de Bijbel. Voordat we met elkaar in gesprek gaan over de tekst, verdiepen we ons eerst in de betekenis en de achtergrond ervan.
Informatie bij ds. Germa Rietberg 0345-504580
LEES MEER voor actuele informatie.

lees meer »
 
Kookgroep.

Kookgroep.

Samen creatief culinair bezig zijn, genieten van een heerlijke maaltijd en van elkaars hartverwarmende gezelschap.

 

lees meer »
 
Bloemschikken.

Bloemschikken.

Creatieve gemeenteleden krijgen de kans een bloemstuk te maken of een bloemetje te kopen, zodat elke week een gemeentelid, of iemand van buiten de gemeente, een bloemengroet van de gemeente ontvangt als gebaar van bemoediging, dank, troost of als felicitatie.

 

lees meer »
 
 
 

Repetitie Kerstnachtdienstkoor
datum en tijdstip 20-11-2018 om 19.30 uur
meer details

Kopij INFORMATIE inleveren.
datum en tijdstip 23-11-2018 om 00.00 uur
meer details

 
Gelegeneheidskoor voor de kerstnachtdienst.
Terwijl het buiten op het moment dat ik deze uitnodiging maak’, nog meer dan 20 graden is en de zon nog heerlijk schijnt, zijn de voorbereidingen voor de Kerstnachtdienst alweer in volle gang. En daarom het volgende: Dit jaar willen de beide kerken opnieuw een gelegenheidskoor vormen voor de Kerstnachtdienst. Iedereen die het fijn vindt om te zingen is welkom.
We repeteren op D.V. de volgende dinsdagavonden: 20 november, 27 november, 4 december,11 december en 18 december. Repetitietijden 19.30 uur – 21.30 uur. We oefenen in De Rank, Middelweg 5, Asperen. Ook als je een keertje niet kunt of als half acht eigenlijk net te vroeg is, hoeft dat geen reden te zijn om niet mee te doen. Dan schuif je gewoon wat later aan! Om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, vragen we jullie je op te geven zodat we weten hoeveel muziek en koffie we nodig hebben. Opgeven kan bij Jan van Dijk via de mail of telefonisch. Tel. 0345 – 619484
 
Samen koken, samen eten, samen zijn.

Beste mensen,
De kookgroep gaat ook in het seizoen 18-19 door. Natuurlijk zijn nieuwe deelnemers welkom en een keer meedoen verplicht niet tot vaste deelname. Gasten van buiten meenemen mag ook, graag zelfs. Wij willen een open en gastvrije groep zijn. De formule is bekend. Iedereen kookt thuis iets en neemt het mee. (Gasten hoeven niets mee te nemen.) Ook iets te drinken is welkom. Gezamenlijk delen wij de maaltijd. De avonden zijn in de Rank, uitgezonderd de slot BBQ. Vanaf 18.30 uur is de inloop en gelegenheid gerechten klaar te zetten. Om 19.00 uur openen wij met gebed. Daarna openen wij het buffet.
Het rooster is:
woensdag 17 oktober 2018 De Britse keuken (ja, die bestaat .. een uitdaging)
woensdag 16 januari 2018 De Indiase keuken.
woensdag 20 maart 2019 De Franse keuken.
woensdag 15 mei 2019 De Turkse keuken.
N.t.b. Afsluiting / BBQ
Voor aanmeldingen en/of vragen: Laurens Zwaan
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.