PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Geloofsverdieping 18 februari 2018 Geloofsverdieping 18 februari 2018

De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op 18 februari en 18 maart na de koffie, in de Rank. Deze bijeenkomsten zullen voornamelijk in het teken staan van belijdenis en doop. Mooi om dat zo samen voor te kunnen bereiden.  In het maartnummer van Informatie zullen we aan de gemeente bekend maken wie er belijdenis doet en wie er gedoopt zullen worden op 22 april 2018.  Wij zien nu al uit naar een mooie viering met de gemeente en naar blijde feesten bij de mensen thuis. Voor hen die bij ons aan willen sluiten, betekent dit een mooie kennismaking met de betekenis van doop en belijdenis. Van harte welkom.
 
Germa Rietberg 

 
Stoeien met teksten Stoeien met teksten

Afgelopen maand bleek de belangstelling om te 'Stoeien met de teksten' zo klein, dat ik nu een oproep doe om, als je belangstelling hebt daaraan mee te doen, contact met mij op te nemen.  'Stoeien met de teksten' doe ik toch wel, ik doe dat ook graag met wie daar ook zin in heeft. Maar om met al die boeken naar de kerk te komen, als er niemand is, dat doe ik liever niet. Dus laat het me even weten!  
 
Germa Rietberg.

 
Geloofsverdieping 21 januari 2018 Geloofsverdieping 21 januari 2018

Op 21 januari, rond half twaalf, is er weer gelegenheid om aan te schuiven in De Rank. Daar kun je terecht met al je vragen en opmerkingen over jou of het geloof. Daar doen we ons best om elkaar te helpen ons denken over geloof te verhelderen. Daar help je elkaar voort in het verstaan en begrijpen van het geloof en van elkaar. Daar bespreken we met elkaar wat het zeggen wil een gelovig mens te zijn in deze wereld. Deze bijeenkomsten helpen je wellicht ook bij de vraag of jij belijdenis wilt doen of je wilt laten dopen. Weet je welkom.  
 
Germa Rietberg

 
Stoeien met teksten december 2017 Stoeien met teksten december 2017

Ik ben op donderdag 14 december om 9.30 uur weer voor in de Rank om, met wie er ook maar is, te 'Stoeien met de teksten'. Dat kan met 5, 10 of 15 mensen zijn, dat maakt mij niet uit. Ik bereid me daar voor op één van de komende diensten. Dat doe ik graag samen met jullie. Samen de tekst lezen, kijken wat de verschillende Nederlandse vertalingen daarmee doen. Wat weten we van de tijd waarin en de mensen waarvoor dit geschreven is? Wat betekent deze tekst voor ons, wat zegt die over ons leven en over onze tijd? Er is ruimte voor alles wat zo, door het samen lezen en gedachten delen ter sprake komt. Zo samen proeven we wat het betekent kerk te zijn anno 2017-2018. Weet je van harte welkom. Schuif gewoon een keer aan om te kijken of dit wat voor je is. Koffie en thee staan klaar. Tot 14 december, 9.30 uur in De Rank.
Germa Rietberg 
 

 
Geloofsverdieping december 2017 Geloofsverdieping december 2017

In Informatie van november heb ik een uitgebreide uitnodiging geschreven voor jullie allemaal. Actieve kerkjongeren, regelmatig of er zo nu en dan iets van meepikken, wel lid maar niet of nauwelijks ergens aan deelnemen, geen lid, maar wel geïnteresseerd, nooit iets met geloof gehad maar wel met gelovigen te maken en (kritische) vragen in overvloed........?  Weet je allemaal welkom met je eigen overtuiging, met je eigen vragen, met je eigen geloof, je twijfel en ongeloof. Help jezelf en elkaar om in dit leven bewust een weg te vinden die jouw leven diepgang geeft en zinvol maakt. De bijeenkomsten zijn steeds op zondag. Van januari tot maart: 11.30 uur (wintertijd) en van april tot juni: 11.00 uur (zomertijd). De data: 21 januari, 18 februari, 18 maart, 22 april en 3 juni 2018.
Tot dan. Germa Rietberg 
 

 
Kliederkerk.

Kliederkerk.

Kliederkerk
Kliederkerk is een nieuw initiatief wat is ontstaan vanuit het verlangen naar  nieuwe  vormen  van  kerk-zijn  waar  gezinnen  op  creatieve  wijze ontdekken wat geloven in God en het volgen van Jezus Christus kan betekenen.
Het bijzondere is dat het een programma is voor kinderen samen met hun  ouders,  grootouders  en  anderen  die  het  leuk  lijkt  om  mee  te maken. Het gaat om bijeenkomsten die een aantal keren per jaar op zondagmiddag zullen worden georganiseerd.
Kernwoorden zijn: samen vieren, samen ontdekken en samen eten. De  Protestantse  Kerk  Nederland  stimuleert  gemeentes  om  te
onderzoeken  of  het  concept  Kliederkerk  toepasbaar  is  in  je  eigen gemeente en wij vinden het absoluut de moeite waard om dat te doen.
Een  Kliederkerk-viering  begint  met  een  ontvangst  waarbij  de  namen van  de  kinderen  op  symbolische  manier  gekoppeld  worden  aan  het thema van de viering. Daarna kunnen de kinderen kliederen of kleuren naar  aanleiding  van  het  thema  dat  in  die  dienst  centraal  staat.  De Kliederkerkdienst heeft een vaste liturgie, met een kinderaanvangslied, een gebedje, een verhaal, een lied  en een zegen. Alles is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Zo maken de kinderen op hun eigen  manier  kennis  met  de  liturgie  en  wordt  het  voor  ouders, grootouders, belangstellenden en kinderen een ervaring om dit  mee te maken.
Op  de  startzondag  van  20  september  willen  we  dan  een  keer 'proefdraaien' om te ontdekken of deze vorm van kerk -zijn bij ons past.

Meer weten? Neem gerust contact op met één van ondergetekenden.
Germa Rietberg, predikant
Frans en Tineke van Ooijen, jeugdouderlingen

 
Bijbelstudie. "STOEIEN MET DE TEKSTEN"

Bijbelstudie. "STOEIEN MET DE TEKSTEN"

Met elkaar duiken we de diepte in van een van de boeken uit de Bijbel. Voordat we met elkaar in gesprek gaan over de tekst, verdiepen we ons eerst in de betekenis en de achtergrond ervan.
Informatie bij ds. Germa Rietberg 0345-504580
LEES MEER voor actuele informatie.

lees meer »
 
Kookgroep.

Kookgroep.

Samen creatief culinair bezig zijn, genieten van een heerlijke maaltijd en van elkaars hartverwarmende gezelschap.

 

lees meer »
 
Bloemschikken.

Bloemschikken.

Creatieve gemeenteleden krijgen de kans een bloemstuk te maken of een bloemetje te kopen, zodat elke week een gemeentelid, of iemand van buiten de gemeente, een bloemengroet van de gemeente ontvangt als gebaar van bemoediging, dank, troost of als felicitatie.

 

lees meer »
 
 
 

Eten mat Nadine. Benefiet maaltijd
datum en tijdstip 20-04-2018 om 19.30 uur
meer details

Breiclub
datum en tijdstip 23-04-2018 om 14.00 uur
meer details

 
8 april TENTDIENST met Marc Zimmer en band.
Op zondag 8 april komen Marcel Zimmer & Band naar Asperen voor een optreden in de feestweek. Marcel Zimmer verzorgt door het hele land optredens en is daarnaast bekend als aanbiddingsleider van de jaarlijkse Opwekkings-pinksterconferentie. Het programma is bijzonder geschikt voor kinderen, jongeren en (groot)ouders.
 
Met de komst van Zimmer wordt de jaarlijkse tentdienst nieuw leven ingeblazen. Vorig jaar was er geen feesttent en in 2016 werd noodgedwongen uitgeweken naar het Dorpshuis. Maar dit jaar hoopt de organisatie op een volle tent: ‘We zijn heel blij dat we samen met het oranjecomité op zondag weer een tentdienst kunnen organiseren. We verwachten met de komst van Marcel veel belangstelling.  Met de komst van Marcel gaan we op vrolijke en toegankelijke manier invulling geven aan de tentdienst. Iedereen is welkom. Zeker ook mensen die niet gewend zijn om naar een kerk te gaan. Dus neem je buren, kennissen en familie mee. De entree is helemaal gratis en dat geldt ook voor de koffie en limonade. Wat wil je nog meer? Tijdens de tentdienst wordt er wel geld opgehaald voor vluchtelingenkinderen in Syrië en Libanon.’ Marcel Zimmer geniet ook enige bekendheid als drummer en percussionist. Zo drumde hij in het verleden in de Ronduit Praiseband en Prinsen en Prinsessen-band en in het verleden speelde hij in de opwekkingsband tijdens de opwekkingsconferenties. Tijdens de tentdienst in Asperen zorgt hij voor samenzang, sketches en een korte overdenking rondom het thema ‘Schatten op aarde’. De tentdienst vindt plaats op zondag 8 april 2018 om 15.00 uur in de feesttent in Asperen.
 
De tentdienstcommissie van de Gereformeerde Kerk en Hervormde Gemeente
 
ETEN MET NADINE !!!

Wanneer: vrijdag 20april om 18.45 uur.
Waar: de Rank, naast de Gereformeerde kerk.
Waarvoor : de projecten van Nadine.  
Kosten 20 euro per persoon.

Op vrijdag 20 april willen wij een maaltijd organiseren. Deze maaltijd zal worden verzorgd door Nadine Balke en Tante Roos en Oom John. Het is een Indonesische maaltijd, voor de liefhebbers wordt het natuurlijk smullen. Deze maaltijd is speciaal bedoeld om geld bijeen  te brengen voor de projecten van Nadine. Zij zal binnenkort weer vertrekken naar Ambon, om daar haar werk voort te zetten en natuurlijk uit te breiden. Daarvoor is geld nodig vandaar deze speciale maaltijd. Ben je geen liefhebber van Indonesisch eten, dan mag je natuurlijk altijd wel wat sponseren Dat kan van alles zijn; denk aan groenten , vlees of rijst en misschien wel een gift. Voor deze maaltijd kunt u zich inschrijven op de intekenlijst in de hal van de Rank. Ook kunt u mailen naar
Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt.
Tot dan. De ZWOcommissie.
 
 
Expo in de Rank
Sinds een aantal jaren ga ik met veel liefde naar het Interkerkelijk koor Maranatha in Doorn om zingend te mogen getuigen van mijn Heer.
Medio oktober j.l. organiseerden de besturen van Maranatha en Kol Chadash (koor uit Nijmegen) een Israël-dag met zang, muziek en dans. Door het bestuur werd mij gevraagd om voor die dag een uitnodigingsbord te maken en tevens een paar tekeningen/schilderijen, waarop de flora van Israël tot uitdrukking zou komen.
Het resulteerde in een zevental (!) schilderijen van planten en bomen die in bepaalde Bijbelteksten genoemd worden.
Voor de achtergrond koos ik de kleuren van de regenboog als teken van hoop en verwachting.
Een aantal eigen gemeenteleden bezochten ‘s avonds de zang en vonden het een goed idee om de werkstukken in de Rank op te hangen.
Compleet met een eigen interpretatie van de stad Jeruzalem mag ik de werkstukken voor een tijdje in de Rank exposeren.
Ik zou het leuk vinden als jullie op de expo willen reageren, waarbij ik opbouwende/kritische opmerkingen zeer kan waarderen.
 
Groet van John Veenendaal
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.