PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Nacht van GEBED. Nacht van GEBED.

Bid 1 op 2 juni voor vervolgde christenen in gebouw Salem in Asperen. Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven, houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!
 
Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: “Elke avond zijn we bang dat we ’s nachts wederom worden aangevallen. ’s Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming.” Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.
 
Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in gebouw Salem aan de Voorstraat 3 te Asperen.  De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 2.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed. 
 
Neem voor vragen contact op met: Sjoerd de Vrieze, telefoon 0345631930 of 0614143041 Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht

 
Gebedsbrief Gebedsbrief

Open Doors Gebedsnieuws 30 maart 2017 Centraal-Azië: Saïda werd vreselijk toegetakeld door familieleden Zodra Saïda’s* islamitische familieleden achter haar christelijk geloof kwamen, zetten ze haar onder druk. Een week geleden werd de jonge dove vrouw vreselijk door hen toegetakeld. Een week lang verbleef ze op de Intensive Care in het ziekenhuis. De islamitische familieleden wilden haar, zodra ze uit het ziekenhuis zou komen, opnieuw dwingen het christelijk geloof af te zweren. Saïda werd echter onverwacht uit het ziekenhuis ontslagen en vond onderdak bij christenen. Ze verblijft nu bij haar zus Amira*, die ook christen is. Amira is een bekende en zeer gezaghebbend jurist. Toen ze hoorde over de mishandeling, ging ze langs bij hun familieleden. Amira dreigde hen aan te klagen wegens ‘het aanzetten tot religieuze haat, lynchen en geweld’. Uit angst voor gevangenisstraf beloofden familieleden Saïda met rust te laten. Dank- en gebedspunten
* Saïda is voorlopig veilig voor haar familie, dank de Here God hiervoor. Blijft u bidden om bescherming?
* Bid voor lichamelijk herstel en geestelijke genezing.
* Bidt u mee voor de islamitische familie? Bid dat God hun harten verzacht.
* Saïda heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

 
Nieuwe Gebedsgroep Nieuwe Gebedsgroep

Nieuws Regionale gebedsgroep Open Doors
Sinds twee jaar komt een aantal christenen uit deze regio bij elkaar om te bidden voor christenen die om hun geloof vervolgd worden. We bidden voor christenen uit o.a. Noord Korea, Pakistan, Iran, Syrië en Irak aan de hand van informatie die Open Doors op de site en via het Open Doorsmagazine publiceert. ( www.opendoors.nl ) Ook in het nieuwe jaar staan een aantal data gepland. Per keer zal het gebedsuur op een ander adres zijn: de eerstvolgende keer is op maandagavond 9 januari bij Sjoerd de Vrieze, Schutterij 5 in Asperen, tijd: 20.00 -21.15 uur. U bent van harte welkom om mee te bidden.
Ook bestaat er sinds drie jaar een Women-to-women-gebedsgroep in Asperen. Deze groep komt eens per twee maanden een ochtend bij elkaar om te bidden voor vervolgde en verdrukte christenvrouwen. In heel Nederland en Vlaanderen zijn er een heel aantal Women-towomen-gebedsgroepen actief. We bidden aan de hand van actuele gebedspunten die door Open Doors per mail opgestuurd worden.
De eerstvolgende Women-to-women-ochtend is op woensdagmorgen 25 januari. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar op de Gasthuisstraat 20 in Asperen. De ochtend is rond 11.30 uur afgelopen. Als u op de hoogte gehouden wil worden over het gebedsuur en de Women-to-women-ochtend, dan kunt u mailen of bellen naar Annemarie Asmus email: of 0624983434.
Namens de Regionale Gebedsgroep Open Doors wensen wij u een gezegend 2017 waarin wij op de bres blijven staan in gebed voor onze broers en zussen die vervolgd worden om hun geloof.

 
 
 
ASPEREN ACTIEF
Ontmoet & Proef
Nieuwe Nederlanders. Ze komen wonen in onze straat, dorp of stad, maar voor hen is het vaak lastig om contact te leggen. Eerlijk gezegd geldt dat vaak ook voor ons. Een andere taal, een andere godsdienst en een andere cultuur maakt dat wij elkaar niet zo snel zullen aanspreken. Uit onderzoek blijkt dat 94% van de vluchtelingen graag Nederlandse vrienden wil, maar dat het lastig is vrienden te maken. Dat terwijl andere onderzoeken laten zien dat vriendschappen heel belangrijk zijn voor een succesvolle integratie, het leren van Nederlands en het vinden van werk. Ontmoet & Proef is een initiatief van Asperen Actief. `Op Koningsdag 27 april willen wij u graag in contact brengen met “nieuwe Nederlanders” en hun eetgewoonten. In het dorpshuis wordt u uitgenodigd om vanaf 12.00 uur te genieten van lekkere hapjes uit de wereldkeuken en ondertussen elkaar te ontmoeten.
Komt u ook?
Ontmoet & Proef Koningsdag 27 april 12.00 uur Dorpshuis Asperen Iedereen die van lekkere hapjes houdt.

Linda van Willigen, namens Asperen Actief
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.