PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Nacht van GEBED. Nacht van GEBED.

Bid 1 op 2 juni voor vervolgde christenen in gebouw Salem in Asperen. Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven, houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!
 
Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: “Elke avond zijn we bang dat we ’s nachts wederom worden aangevallen. ’s Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming.” Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.
 
Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in gebouw Salem aan de Voorstraat 3 te Asperen.  De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 2.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed. 
 
Neem voor vragen contact op met: Sjoerd de Vrieze, telefoon 0345631930 of 0614143041 Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht

 
Gebedsbrief Gebedsbrief

Open Doors Gebedsnieuws 30 maart 2017 Centraal-Azië: Saïda werd vreselijk toegetakeld door familieleden Zodra Saïda’s* islamitische familieleden achter haar christelijk geloof kwamen, zetten ze haar onder druk. Een week geleden werd de jonge dove vrouw vreselijk door hen toegetakeld. Een week lang verbleef ze op de Intensive Care in het ziekenhuis. De islamitische familieleden wilden haar, zodra ze uit het ziekenhuis zou komen, opnieuw dwingen het christelijk geloof af te zweren. Saïda werd echter onverwacht uit het ziekenhuis ontslagen en vond onderdak bij christenen. Ze verblijft nu bij haar zus Amira*, die ook christen is. Amira is een bekende en zeer gezaghebbend jurist. Toen ze hoorde over de mishandeling, ging ze langs bij hun familieleden. Amira dreigde hen aan te klagen wegens ‘het aanzetten tot religieuze haat, lynchen en geweld’. Uit angst voor gevangenisstraf beloofden familieleden Saïda met rust te laten. Dank- en gebedspunten
* Saïda is voorlopig veilig voor haar familie, dank de Here God hiervoor. Blijft u bidden om bescherming?
* Bid voor lichamelijk herstel en geestelijke genezing.
* Bidt u mee voor de islamitische familie? Bid dat God hun harten verzacht.
* Saïda heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

 
Nieuwe Gebedsgroep Nieuwe Gebedsgroep

Nieuws Regionale gebedsgroep Open Doors
Sinds twee jaar komt een aantal christenen uit deze regio bij elkaar om te bidden voor christenen die om hun geloof vervolgd worden. We bidden voor christenen uit o.a. Noord Korea, Pakistan, Iran, Syrië en Irak aan de hand van informatie die Open Doors op de site en via het Open Doorsmagazine publiceert. ( www.opendoors.nl ) Ook in het nieuwe jaar staan een aantal data gepland. Per keer zal het gebedsuur op een ander adres zijn: de eerstvolgende keer is op maandagavond 9 januari bij Sjoerd de Vrieze, Schutterij 5 in Asperen, tijd: 20.00 -21.15 uur. U bent van harte welkom om mee te bidden.
Ook bestaat er sinds drie jaar een Women-to-women-gebedsgroep in Asperen. Deze groep komt eens per twee maanden een ochtend bij elkaar om te bidden voor vervolgde en verdrukte christenvrouwen. In heel Nederland en Vlaanderen zijn er een heel aantal Women-towomen-gebedsgroepen actief. We bidden aan de hand van actuele gebedspunten die door Open Doors per mail opgestuurd worden.
De eerstvolgende Women-to-women-ochtend is op woensdagmorgen 25 januari. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar op de Gasthuisstraat 20 in Asperen. De ochtend is rond 11.30 uur afgelopen. Als u op de hoogte gehouden wil worden over het gebedsuur en de Women-to-women-ochtend, dan kunt u mailen of bellen naar Annemarie Asmus email: of 0624983434.
Namens de Regionale Gebedsgroep Open Doors wensen wij u een gezegend 2017 waarin wij op de bres blijven staan in gebed voor onze broers en zussen die vervolgd worden om hun geloof.

 
 
 
Samen koken, samen eten, samen zijn.

Beste mensen,
De kookgroep gaat ook in het seizoen 18-19 door. Natuurlijk zijn nieuwe deelnemers welkom en een keer meedoen verplicht niet tot vaste deelname. Gasten van buiten meenemen mag ook, graag zelfs. Wij willen een open en gastvrije groep zijn. De formule is bekend. Iedereen kookt thuis iets en neemt het mee. (Gasten hoeven niets mee te nemen.) Ook iets te drinken is welkom. Gezamenlijk delen wij de maaltijd. De avonden zijn in de Rank, uitgezonderd de slot BBQ. Vanaf 18.30 uur is de inloop en gelegenheid gerechten klaar te zetten. Om 19.00 uur openen wij met gebed. Daarna openen wij het buffet.
Het rooster is:
woensdag 17 oktober 2018 De Britse keuken (ja, die bestaat .. een uitdaging)
woensdag 16 januari 2018 De Indiase keuken.
woensdag 20 maart 2019 De Franse keuken.
woensdag 15 mei 2019 De Turkse keuken.
N.t.b. Afsluiting / BBQ
Voor aanmeldingen en/of vragen: Laurens Zwaan
 
Expo in de Rank
Sinds een aantal jaren ga ik met veel liefde naar het Interkerkelijk koor Maranatha in Doorn om zingend te mogen getuigen van mijn Heer.
Medio oktober j.l. organiseerden de besturen van Maranatha en Kol Chadash (koor uit Nijmegen) een Israël-dag met zang, muziek en dans. Door het bestuur werd mij gevraagd om voor die dag een uitnodigingsbord te maken en tevens een paar tekeningen/schilderijen, waarop de flora van Israël tot uitdrukking zou komen.
Het resulteerde in een zevental (!) schilderijen van planten en bomen die in bepaalde Bijbelteksten genoemd worden.
Voor de achtergrond koos ik de kleuren van de regenboog als teken van hoop en verwachting.
Een aantal eigen gemeenteleden bezochten ‘s avonds de zang en vonden het een goed idee om de werkstukken in de Rank op te hangen.
Compleet met een eigen interpretatie van de stad Jeruzalem mag ik de werkstukken voor een tijdje in de Rank exposeren.
Ik zou het leuk vinden als jullie op de expo willen reageren, waarbij ik opbouwende/kritische opmerkingen zeer kan waarderen.
 
Groet van John Veenendaal
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.