PKN
Gereformeerde Kerk Asperen
 
Nacht van GEBED. Nacht van GEBED.

Bid 1 op 2 juni voor vervolgde christenen in gebouw Salem in Asperen. Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd omdat ze geloven in de Here Jezus. Zij vragen keer op keer om gebed. Om daaraan gehoor te geven, houdt Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed op diverse locaties in Nederland. Met opzet ’s nachts omdat juist dan veel vervolgde christenen het extra zwaar hebben. Bid mee!
 
Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: “Elke avond zijn we bang dat we ’s nachts wederom worden aangevallen. ’s Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming.” Als christen maken we deel uit van hetzelfde Lichaam van Christus. Bidt u mee voor uw broers en zusters zoals Jummai? Deze Nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Azië.
 
Kom naar de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk van 1 op 2 juni in gebouw Salem aan de Voorstraat 3 te Asperen.  De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 2.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed. 
 
Neem voor vragen contact op met: Sjoerd de Vrieze, telefoon 0345631930 of 0614143041 Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht

 
Gebedsbrief Gebedsbrief

Open Doors Gebedsnieuws 30 maart 2017 Centraal-Azië: Saïda werd vreselijk toegetakeld door familieleden Zodra Saïda’s* islamitische familieleden achter haar christelijk geloof kwamen, zetten ze haar onder druk. Een week geleden werd de jonge dove vrouw vreselijk door hen toegetakeld. Een week lang verbleef ze op de Intensive Care in het ziekenhuis. De islamitische familieleden wilden haar, zodra ze uit het ziekenhuis zou komen, opnieuw dwingen het christelijk geloof af te zweren. Saïda werd echter onverwacht uit het ziekenhuis ontslagen en vond onderdak bij christenen. Ze verblijft nu bij haar zus Amira*, die ook christen is. Amira is een bekende en zeer gezaghebbend jurist. Toen ze hoorde over de mishandeling, ging ze langs bij hun familieleden. Amira dreigde hen aan te klagen wegens ‘het aanzetten tot religieuze haat, lynchen en geweld’. Uit angst voor gevangenisstraf beloofden familieleden Saïda met rust te laten. Dank- en gebedspunten
* Saïda is voorlopig veilig voor haar familie, dank de Here God hiervoor. Blijft u bidden om bescherming?
* Bid voor lichamelijk herstel en geestelijke genezing.
* Bidt u mee voor de islamitische familie? Bid dat God hun harten verzacht.
* Saïda heet in werkelijkheid anders. Om veiligheidsredenen wordt haar echte naam niet vermeld.

 
Nieuwe Gebedsgroep Nieuwe Gebedsgroep

Nieuws Regionale gebedsgroep Open Doors
Sinds twee jaar komt een aantal christenen uit deze regio bij elkaar om te bidden voor christenen die om hun geloof vervolgd worden. We bidden voor christenen uit o.a. Noord Korea, Pakistan, Iran, Syrië en Irak aan de hand van informatie die Open Doors op de site en via het Open Doorsmagazine publiceert. ( www.opendoors.nl ) Ook in het nieuwe jaar staan een aantal data gepland. Per keer zal het gebedsuur op een ander adres zijn: de eerstvolgende keer is op maandagavond 9 januari bij Sjoerd de Vrieze, Schutterij 5 in Asperen, tijd: 20.00 -21.15 uur. U bent van harte welkom om mee te bidden.
Ook bestaat er sinds drie jaar een Women-to-women-gebedsgroep in Asperen. Deze groep komt eens per twee maanden een ochtend bij elkaar om te bidden voor vervolgde en verdrukte christenvrouwen. In heel Nederland en Vlaanderen zijn er een heel aantal Women-towomen-gebedsgroepen actief. We bidden aan de hand van actuele gebedspunten die door Open Doors per mail opgestuurd worden.
De eerstvolgende Women-to-women-ochtend is op woensdagmorgen 25 januari. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar op de Gasthuisstraat 20 in Asperen. De ochtend is rond 11.30 uur afgelopen. Als u op de hoogte gehouden wil worden over het gebedsuur en de Women-to-women-ochtend, dan kunt u mailen of bellen naar Annemarie Asmus email: of 0624983434.
Namens de Regionale Gebedsgroep Open Doors wensen wij u een gezegend 2017 waarin wij op de bres blijven staan in gebed voor onze broers en zussen die vervolgd worden om hun geloof.

 
 
 

Rock Solid
datum en tijdstip 01-02-2019 om 19.29 uur
meer details

Breiclub
datum en tijdstip 04-02-2019 om 14.00 uur
meer details

 
Heil en zegen voor 2019.
Oude woorden die nog steeds actueel zijn.
 
 
Tienernevendienst
De tiener(neven)dienst is een dienst speciaal voor tieners tijdens de eredienst. Deze dienst is het idee van een kleine ‘jongeren’-brainstormgroep uit onze kerk. “Waarom wachten” was de reactie van deze groep, dus daarom is er besloten om een try-out te starten. Elke eerste zondag van de maand is er nu zo’n tienerdienst. De tieners gaan dan naar de zolder van de Rank. De dienst is opgebouwd uit een aantal vaste elementen. Allereerst wordt de paaskaars aangestoken en wordt er een spelletje gespeeld. Voor elke dienst wordt er een thema gekozen en daarbij wordt dan iemand gezocht die ‘iets’ met dit thema heeft. Zo viel de eerste dienst samen met het Heilig Avondmaal. De betekenis hiervan en de symboliek werd door Tineke duidelijk uitgelegd. Het was zo interessant dat er eigenlijk tijd tekort was. Daarom komt er nog een vervolg! Nadine kwam, in de tweede dienst, vertellen over haar motivatie om haar talenten te delen met het werk wat ze doet in Indonesië. Hierna zijn er mooie gesprekken geweest. De reacties op deze diensten waren positief en er wordt dan ook al uit gekeken naar de volgende dienst.
Voor meer informatie en/ of ideeën voor thema’s/sprekers kan er contact opgenomen worden met: Jan, Ivo of Danica.

Met vriendelijke groet, Jan van Ooijen - Jeugdouderling
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.